Riina

Meilahtelainen viestinnän asiantuntija sekä yksi Helsingille ja politiikan tekemiselle sykkivä sydän.

Olen aina ollut se tyyppi, joka kyseenalaistaa ja kysyy miksi. Se, että jotain on aina tehty tietyllä tavalla ei vältämättä tarkoita aina sitä, että se on paras tapa hoitaa asiat. Tämä pätee etenkin politiikan tekemisessä. Arkisten ja välillä vähän isompienkin asioiden hoitamisessa. 


Muutin Helsinkiin, Lauttasaareen, vuonna 2014 päästyäni opiskelemaan Haaga-Helia ammattikorkeakouluun liiketaloutta. Länsimetro oli rakenteilla, liikenne takkuilevaa aamun koulumatkoilla Pasilaan ja fuksivuoden riennoista tuli pilkun jälkeen käveltyä kotiin, kun bussilla ei enää päässytkään. Sittemmin olen muuttanut Larusta Munkkiniemeen, löytänyt Seurasaaren urheilumaastot ja erikoistunut opinnoissani henkilöstöjohtamiseen. 

Kuntapolitiikkaa lähdin tekemään jo 16-vuotiaana, kun tulin valituksi entisen kotikuntani Vihdin nuorisovaltuustoon. Nuorisovaltuustoura paitsi päästi vaikuttamaan kunnan lautakuntien kautta Vihdin kaavoitukseen ja koulutuksen järjestämiseen, myös johdatti sille polulle jolla edelleenkin olen. Suomen nuorisovaltuustojen liiton varapuheenjohtaja aikanani saimme pitkän vaikuttamistyön tuloksena nuorisovaltuustot kirjattua kuntalakiin, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin hallituksessa taistelin opintotuen leikkauksia vastaan ja pyrin löytämään kompromisseja, jossa niukkuudessakaan ihan kaikki eivät kärsisi. Lisää siitä, mitä olen tehnyt, voit lukea täältä.

Kevään 2017 kuntavaaleissa olin ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon. 268 helsinkiläistä antoi äänensä minulle, ja jokaisesta olen äärettömän kiitollinen. Kuntavaaleissa visioni tulevaisuuden Helsingiksi näytti tältä