Kategoriat
Blog

Ehdolla ollaan – ysillä (9) Kasurinen edariin!

Ehdolla ollaan! Nimittäin tekemään Haaga-Helian opiskelijoiden arjesta piirun verran parempaa opiskelijakunta Helgan Edustajistoon vuodelle 2018!

Ehdokaslistallani on kolme isoa teemaa, joita haluaisimme edustajistossa eli edarissa edistää. Peräänkuulutamme yksilöllisiä ja moderneja tapoja oppia, verkkokurssi eivät voi olla vain diojen ulkoaopettelua Moodlesta. Haluamme, että Helga vaikuttaa aktiivisesti siihen miten ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto sote-uudistuksen aikana hoidetaan ja kuinka amk-opiskelijoiden siirtyminen YTHS:n piiriin onnistuu. Haaga-Heliassa suoritettavan tutkinnon on myös taattava mahdollisuus kansainvälistymiselle.

Aloitin opintoni Haaga-Heliassa vuonna 2014 syksyllä – ja tulin silloin valituksi edustajistoon. Viime vuoden tein töitä täysipäiväisesti Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n hallituksessa opintotuen, asumisasioiden ja kuntavaalien parissa. Vuosi SAMOKissa oli hyvä näköalapaikka siihen, miten muissa korkeakouluissa ja opiskelijakunnissa asioita hoidetaan. Ilolla sain huomata, että Haaga-Helia ja Helga olivat suhteellisen usein monessa asiassa edellä. Kuitenkin, jos aikoo olla paras niin nykyisten kuin tulevienkin opiskelijoiden mielestä – on sen eteen tehtävä töitä.

Edarissa peräänkuuluttaisin etenkin näitä kahta juttua:

  • Digitaalinen murros vaatii myös murroksen tavoissa tehdä ja opettaa. Uudistetaan oppimisympäristöt, ja mahdollistetaan erilaisille oppijoille erilaisia polkuja opiskella.
  • Pääkaupunkiseudun korkeakoulujen yhteistyötä on aika oikeasti tehdä – ei vain suunnitella. Kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyö (Haaga-Helia, Laurea, Metropolia) ei saa jäädä vain ministeriöltä saatuun rahoitukseen ja mainintoihin pikkupräntissä. Monialaiset esimerkiksi liiketalouden opintoihin tekniikkaa yhdistävät tutkinnot ovat valtti tulevaisuuden työelämässä – ja Haaga-Heliassa joustavan kurssitarjonnan tulee kattaa myös muissa korkeakouluissa tehtävät kurssit.

Eli siis, sinä haaga-helialainen opiskelija, äänestä Kasurinen edariin tekemään opiskelijaelämästäsi helpompaa ja joustavampaa. Näkemystä, kokemusta ja asennetta!

Äänestä siis ysiä (9) edustajistovaaleissa ennakkoon 6. – 10.11.2017 tai varsinaisena vaalipäivänä 13. – 15.11.2017. Äänestää voivat kaikki Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan jäsenmaksun viimeistään 27.10.2017 kello 12.00 maksaneet varsinaiset jäsenet, muistathan siis maksaa jäsenmaksusi! Äänestäminen tapahtuu sähköisesti koulun sähköpostiin (etunimi.sukunimi@myy.haaga-helia.fi) ennakkoäänestyksen alkaessa saapuvan henkilökohtaisen ja kertakäyttöisen äänestyslinkin kautta.

Lisätietoja Helgan edustajistovaaleista löydät tästä linkistä.